maanantai 9. kesäkuuta 2014

Aries-Teatterin uusin esitys: Teatterin Vihaaja

Hei!

Aries-Teatteri sai juuri päätökseensä edellisen projektinsa Yksinäistä ja nyt on aika siirtyä eteenpäin. Kohti uusia tuulia ja ennen kaikkea kohti uusi projekteja. Teatterin Vihaaja on Arieksen uusin tuotos, joka saa ensi iltansa perjantaina 1.8. Laukaan nuorisotalolla.

Teatterin Vihaajassa päähenkilö painiskelee omien syvien tuntemustensa kanssa. Pelko, ahdistus, epätoivo jopa viha ovat  jatkuvasti läsnä kun hän yrittää valmistautua illan esitykseen ja tajuaa ettei hän pysty siihen. Hän joutuu kohtaamaan yksin kaikista pelottavimman asian: itsensä.

Näyttelijöitä en todellakaan ole valinnut sattumalta vaan harkitsin pitkään ketkä Arieslaisista sopivat parhaiten rooleihin. Pohdintaan vaikutti mm. näyttelijän taito, asenne sekä ulkoinen olemus ja lopulta päädyin ratkaisuun, johon olen erittäin tyytyväinen. Olen valinnut täysin oikeat henkilöt oikeisiin rooleihin ja se on myös yksi merkittävin syy, miksi olemme jo nyt hyvässä tahdissa. Haluan että esityksestäni ei tule sellainen kuin miksi sen  kirjoittaessa kuvittelin, vaan paljon parempi. Pystyvätkö näyttelijät siihen? Aivan varmasti!

Harjoittelemme tällä hetkellä Laukaan nuorisotalolla, joka on jälleen koko kesän käytössämme. Harjoitukset ovat kestäneet vasta pari viikkoa. Työtä on todella paljon jäljellä mutta olemme myös saaneet jo paljon aikaan.

Omassa teatterissa on se hyvä puoli, että voi itse toteuttaa omia visioitaan ja ideoitaan tekstin muodossa. Ei tarvitse aina ottaa valmista tekstiä ja lähteä sen pohjalta luomaan jotakin, vaan voi tehdä kaikki aivan itse, käsikirjoitusta myöten. Se on raskaampi tie, mutta minusta myöskin palkitsevin.

Tämä on toinen ohjaukseni Ariekseen ja samalla myös Aries-teatterin tähän asti suurin projekti. L-teoria oli komedia, nyt on aika tehdä vakavampaa jonka koen myös paljon haasteellisempana. Tämä ei tosin ole vain haaste minulle vaan koko Ariekselle. Haasteet on kuitenkin tehty voitettaviksi ja elokuun 1. päivä on luvassa jotain todella mahtavaa.

Joni Hyvönen
Taiteellinen johtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti