torstai 16. tammikuuta 2014

Arieksen uusi blogi ja uuden toimintakauden alku!

Hei vaan! Tässä kirjoittelee Aries-Teatterin tuottaja/monitoimi-ihminen Kaija. Teatterimme aloitti toimintansa viimevuoden keväällä.

Aries-Teatterin ensimmäinen toimintakausi on takana menestyksekkäästi, ja uuden toimintakauden myötä avaamme myös uuden blogin osoitteeseen aries-teatteri.blogspot.fi. Vanha blogimme vuodatuksessa ei siis enää ole käytössä vaan alamme pitämään blogiamme täällä bloggerissa.

Vuonna 2013 teimme ensimmäiset kaksi näytelmäproduktiota teatterissamme. Kesällä allekirjoittaneen ohjauksessa ensi-iltansa sai beat-sukupolven ihmistyypistä ja eräänlaisesta taiteilijaporukasta kertova näytelmä Kunpa minä olisin sinä. Syksyllä puolestaan valmistui toinen näytelmämme, kahden kämppäkaverin keskusteluista muodostunut komedia L-Teoria, jonka ohjasi toinen perustajistamme Joni Hyvönen.


Kunpa minä olisin sinä -näytelmän keskushahmot Mikael ja Hra Andersson
Kuva: Emmi Koivisto

L-Teorian Tatu ja Jake
Kuva: Emmi Koivisto

Hauska sattuma, molempien näytelmien kuvissa samat näyttelijät :) L-Teoria oli kahden miehen dialogi, Kunpa minä olisin sinä:ssä näyttelijöitä oli yhteensä seitsemän.

Molemmat näytelmät olivat onnistuneita, joskin hyvin erilaisia sisällöltään, teemoiltaan ja genreltään. Yhdistävä tekijä oli kuitenkin oma käsiala. Kunpa minä olisin sinä pohjautui Amerikoissa vaikuttaneiden beat-kirjailijoiden tarinoihin, mutta tapahtumat oli tuotu Suomeen 1960-luvulle, L-Teoriassa taas teksti oli Jonin käsialaa alusta loppuun. Molemmat näytelmät esitettiin Laukaan nuorisotalolla, mutta L-Teorian saimme esittää vielä kahdesti Monitaidetila Ikkunassa Jyväskylässä.

Vuosi 2014 lähti käyntiin teatterissamme hyvillä mielin ja valmiina uusiin näytelmiin ja projekteihin. Juuri tänään pidimmekin vuoden ensimmäisen kokouksen ja kartoitimme hieman missä mennään. Ideaa ja puhetta oli jo uusista prokkiksista, mutta näistä kuitenkin turinoita myöhemmin, kun ne ovat ajankohtaisia :)


Lopuksi vielä mieltä piristänyt katsojan palaute, bongattu Laukaa-Konnevesi lehdestä:

Teatterikuulemisiin!

Love, Kaya

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti